Έργα

ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΡΟΔΟ

ΜΙΚΡΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ

Αθήνα, δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα. Η Αλίκη, ο Αντώνης, ο Λέο και η Ροντίνια είναι τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος Ασημένιο Ρόδο, με το οποίο θα εκπροσωπήσουν το σχολείο τους, ένα Λύκειο της Κυψέλης, στο μαθητικό φεστιβάλ.
Μετά το φεστιβάλ ο καθένας θα πάρει το δρόμο του. Η Ροντίνια θα εξαφανιστεί και μόνο κάποια αραιά μηνύματά της θα υποδηλώνουν ένα μυστήριο. Ο Λέο θα προσπαθήσει να ακολουθήσει το όνειρό του, να γίνει σπουδαίος μουσικός, αλλά η οικογένεια, οι παγκόσμιες εξελίξεις και οι αδυναμίες του χαρακτήρα του θα είναι εμπόδια. Ο Αντώνης θα προσαρμοστεί γρήγορα στην πραγματικότητα, τις μεγάλες εταιρίες που βασιλεύουν στον κόσμο και θα παλέψει από πολύ νωρίς για κάτι που του είναι ξένο. Και μόνο η Αλίκη θα χαράξει με πείσμα το δικό της δρόμο που ωστόσο, αν και φαινομενικά γενναίος και περήφανος, είναι από την αρχή κηλιδωμένος με την ενοχή.
Είκοσι χρόνια μετά, κι αφού στις ατομικές τους πορείες έχουν έρθει αντιμέτωποι ακόμα και μεταξύ τους, αλλά και με τους εαυτούς τους, οι παλιοί φίλοι ενώνονται ξανά, μετέωροι ανάμεσα σε μια διεθνή γιορτή που θα κάνει την Αθήνα να λάμψει, μια απειλή πολέμου που κρέμεται πάνω από τον αβέβαιο κόσμο και το μεγάλο ερωτηματικό για το τι αξίζει πραγματικά στη ζωή.
«Το Ασημένιο Ρόδο» είναι το πρώτο μυθιστόρημα της τριλογίας «Ο Πόλεμος του Νερού». Δημοσιεύθηκε το 2016 ως ebook μέσω της πλατφόρμας Smashwords.

Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το παρακάτω link:

https://www.smashwords.com/books/view/633472

ΠΡΩΙΝΟ ΙΝΤΕΡΣΙΤΥ

μικρο

Στο «Εσπερινό Τεχνικό Εκπαιδευτήριο», ανάμεσα στις γραμμές του τρένου και το ποτάμι, παρουσιάζεται ο καινούργιος καθηγητής Αγγλικών, που είναι ταυτόχρονα και γνωστός ποιητής. Έρχεται βέβαια για να διδάξει, κυρίως όμως για να συναντήσει την αγάπη που τον στοιχειώνει χρόνια και που έρχεται κι εκείνη στο σχολείο, έχοντας τα δικά της σχέδια. Κανείς όμως από τους δύο δεν θα εφαρμόσει τα σχέδιά του. Ο καινούργιος κόσμος τους εντάσσει γρήγορα στους νόμους του: το ποτάμι πλημμυρίζει κάθε χρόνο, οι νεκροί μένουν αδικαίωτοι και οι μαθητές και καλύτεροι γνώστες αυτών των νόμων κρατούν στη σιωπή πληγές και μυστικά. Από την άλλη, το τρένο δεν χαράζει απλώς μια διαδρομή αλλά την ίδια την έξοδο προς το φως και την αλήθεια. Το Πρωινό Ιντερσίτυ είναι μεταξύ άλλων ένα μυθιστόρημα για τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, για τη ζωή και τα όνειρα των μαθητών και των καθηγητών σε ένα νυχτερινό σχολείο, για την κοινωνία που αλλάζει, για παλιές θυσίες και καινούργιες αγάπες ή αντίστροφα. Είναι επίσης ένα μυθιστόρημα για τη σχέση ενός ποιητή με τη γλώσσα.

Το Πρωινό Ιντερσίτυ κυκλοφόρησε το 2006 από τις εκδόσεις Εστία.

Σήμερα μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν, και σε νέα επιμέλεια από τη συγγραφέα, από το παρακάτω link:

https://www.smashwords.com/books/view/572026

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

μικρο εθελοντες
Τα μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Πολίτες του Πλανήτη» ετοιμάζονται για το πανευρωπαϊκό τους συνέδριο σε ένα νησί του Αιγαίου. Όμως, λίγους μήνες πριν το συνέδριο, μια νεαρή φώκια, αγαπημένη και προστατευόμενη μιας φιλικής τους οργάνωσης οικολόγων, βρίσκεται νεκρή, μαχαιρωμένη, σε μια έρημη παραλία του νησιού.
Από την ίδια κιόλας μέρα οι έξι ήρωες (τρεις εθελοντές που σχηματίζουν ερωτικό τρίγωνο, ένας ηλικιωμένος καθοδηγητής τους, ένας ιδιόρρυθμος σύντροφος εξωτικής καταγωγής και μια πωλήτρια παγωτών) βρίσκονται αντιμέτωποι με ανεξήγητα φαινόμενα και αινιγματικές συμπεριφορές. Κυρίως όμως βρίσκονται παγιδευμένοι σ΄ ένα ακούσιο παιχνίδι συλλογικής ενοχής και ατομικής ευθύνης, που από το φόνο και μετά στοιχειώνει κάθε τους προσπάθεια για συνύπαρξη και δημιουργία. Για χάρη και των αθώων και των ενόχων πρέπει να φέρουν την αλήθεια στο φως.

Οι εθελοντές κυκλοφόρησαν το 2003 από τα Ελληνικά Γράμματα.  

Σήμερα μπορείτε να τους κατεβάσετε δωρεάν, και σε νέα επιμέλεια από τη συγγραφέα, από το παρακάτω link:

https://www.smashwords.com/books/view/576925

 

ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΜΠΟΤΑ

Δυο γενιές: η πολυσυζητημένη -και μυθοποιημένη- γενιά του Πολυτεχνείου, η μεγαλωμένη στον απόηχο του φεστιβάλ του Γούντστοκ, με την ροκ των sixties και των seventies · και αυτή των σημερινών* εικοσάρηδων: η γενιά των σχολικών καταλήψεων και των ηλεκτρονικών υπολογιστών· της μοναξιάς και της σύγχυσης. Αυτή που θα ‘χει τον πρώτο λόγο μετά το 2000. Μέσα από σχέσεις και συγκρούσεις οι διαχωρισμοί και οι αφορισμοί αίρονται. Οι ερμηνείες δεν αρκούν, οι ψυχές παίζουν τα δικά τους παιχνίδια, δοκιμάζοντας τα όριά τους. Ώσπου, γεμάτος μουσική και άρωμα βροχής, ο έρωτας που πότισε την πρώτη γενιά και πέρασε σαν όνειρο στη δεύτερη, θα ‘ρθει να τις ενώσει στη ζωή, που θα είναι για πάντα εδώ, άσχετα αν οι πιο πολλοί από εμάς, συχνά από δική μας επιλογή, είμαστε αλλού.

*Το «σημερινών» αναφέρεται στο 1990.

Το Μαχαίρι στην μπότα κυκλοφόρησε το 1997 από τις εκδόσεις Οδυσσέας. Σήμερα είναι εξαντλημένο.

THE DOLL AND THE HORSE

MIKRO DOLL

Η νουβέλα The doll and the horse είναι μια δοκιμή γραφής στα αγγλικά και σε ένα είδος που αγαπώ πολύ, το fantasy. Μπορείτε να δείτε περί τίνος πρόκειται, να διαβάσετε το sample, ή / και να την αγοράσετε, στο παρακάτω link:

https://www.amazon.com/doll-horse-Niovi-Lyri-ebook/dp/B00H6B2NW4?ie=UTF8&*Version*=1&*entries*=0

ΑΓΑΠΗ, ΣΕΜΗ

Ένα μικρό διήγημα, 2000 λέξεων περίπου, που μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω link:

http://www.onestory.gr/post/18340140545/%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%B7-%CF%83%CE%B5%CE%BC%CE%B7

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Κι άλλο ένα μικρό διήγημα, περίπου 2500 λέξεις, που μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω ebook. (Βρίσκεται στη σελίδα 155):

http://www.schooltime.gr/wp-content/uploads/2013/06/trianta-tria_silogi-diigimaton_www.schooltime.gr_.pdf

Η ΧΡΥΣΗ ΒΡOXH

Μια παλιά νουβέλα περίπου 20000 λέξεων, ένα από τα ανέκδοτα έργα μου που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ελεύθερα, και που δεν τελεί (ακόμα) υπό αναθεώρηση, ούτε όμως το έχω «διαγράψει». (Σχήμα λόγου, γιατί από το διαδίκτυο πολύ δύσκολα μπορείς να διαγράψεις!). Μπορείτε να τη βρείτε εδώ:

http://logotexnika-epikaira.blogspot.gr/2010/05/blog-post_22.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s